v

tirsdag 8. april 2014

S Ø R - A F R I K A

Me ska ikkje komma med noe tåpelig unnskylding for at me ikkje har oppdatert før nå, men Sør-Afrika måtte bare synke inn før me i det heile tatt kunne tenke på å skrive noe innlegg.

Etter en sykt heftig flytur fra New Delhi endte me opp i Cape Town. Som var poenget fra starten. Flaks. Me hadde allerede booka et hostel som er kåra til VERDENS beste hostel i 2014! Å jammen meg levde det opp til ryktet. Dobbel flaks.

Cape Town har oppfylt alle forventninger, og mer enn det. Me savne plassen allerede, og kan melde om at det ikkje er siste gang byen besøkes.

Det første me gjorde var å hiva oss på ein vintur rundt i distriktet. Det var vanskelig å toppe noe aent etter detta. Me kjørte rundt i ein minibuss med ca 10 andre og en guide. Alt i alt var me innom 5 vingårder rundt Cape Town, og alle bydde på spennende vin og opplevelser. Selv om det blei mye vin, så har me faktisk lært en del om vinproduksjon. På en av vingårdene produserte de ost i tillegg, og der fekk me 5 oster til 5 forskjellige viner. Det var så godt at Laino måtte kjøpe med seg noe ost. Håpe den holde seg til me ska hjem til Norge.

Guiden var kjempe festlig, og hadde masse leker, som f.eks. at me alltid måtte sitte en ny plass i bilen når me sko videre til neste plass. Sånt blei me kjent med heile gjengen. Når me kom til den siste vingården var det blitt ganske mye vin, spesielt på Wastian (påstår Laino, men ingen kan sei detta sikkert, fordi ingen huske så mye). Det hjalp ikkje at me til slutt fekk servert en stor smaksprøve av Brandy som gikk overraskende lett ned (noe som kanskje bekrefte påstandene til Laino). Når me etter en lang dag sko kjøre tilbake til Cape Town trodde me festlighetene var over, men neida. Guiden hadde tatt med vin og brandy i bilen, og det var allsang helt hjem. Med hjem så meine me en stor øl-bar som hadde 99 typer øl. Herreminhatt for ein dag. Terningkast 6. Eller Yatzy hvis hvis du har flere terninger.

"Ut på druen" så dei seie. 

Tønner

Himmelsk ost. Himmelsk vin.

God-geitå. Takk for osten.

Forsyne seg grådigt.

Gjengen - før Brandy

Gjengen - etter Brandy


Me har selvfølgelig også dratt ut til Cape of Good Hope. På vei til afrikas sørligst punkt møtte me flere typer dyr. Me tok blandt aent ein tur til ei øy med seler. Skoi. Laino møtte på slektå (No offence til Laino sin slekt altså) men alle har sett at Laino går litt som en pingvin. Laino følte seg i ett med naturen når me møtte pingvinene. Aldri har hu smilt så mye.

Etter en ganske lang tur, kom me endelig fram til målet. Det var slående vakker natur kan me melda om. Klipper som stupte ned i den nydelige sjøen. JYSLA FLOTT rett og slett.

Sel-øya

Nett så hima

Familiebildet

Cape of Good Hope

Mer godt håp

Laino tar ein selfie

Wastian tøye. Viktigt vett du.

Kaap die Goeie Laino

Kapp-selfie

Kjekke seg møkje


Den eine dagen måtte me ta oss sjøl i nakken og ta frem den sporty sidå av oss sjøl, som me trodde me hadde glemt hjemma. Då var det tid for å klatre opp Table Mountain, som er det nydelige fjellet som er selve symbolet på Cape Town. Det gjekk ann å ta en gondolbane opp, men som dei fjellgeitene me e, født med klover på beinå, så måtte me gå opp fant me ut. Etter 1,5 t nådde me toppen. Svette som aldri før. Stien opp er ca som Stoltzen i Bergen, bare myyyyyye lenger. Håpe det forklare svetten. Svette eller ikkje, utsikten var helt verdt turen opp. Fra fjellet konne me se i alle himmelretninger. Heilt nydelig. Som belønning for å ha gått opp, tok me gondolbanen ned.


Stoltzen-tendenser i 30 grader.

God stemning på toppen av Table Mountain
"Wiiii, jeg har det gøy på tur og har oppnåd noe-poseringen"

India-mage tilbakeslag på Table Mountain, ikkje god stemningEllers har me hatt en dag i Camps Bay som er et rikmansstrøk kor filmstjerner og sånt henge. Me hadde håpt å treffe på Gandalf eller noe, fordi de sa at han likte seg der, men me såg han ikkje. Skuff. Siden me ikkje fant Gandalf måtte me finne noen andre kjendiser, av typen «de fem store» på safari. Mange som drar til Sør-Afrika drar på himla lang safari i type 20 dager. Detta orka verken me eller lommabokå, så me bestemte oss for å dra på ein dagssafari. Kan melde om at me kjørte i jeep, såg dyr, og koste oss. At  folk gidde det i 20 dager, det kan me ikkje fatta og begripa. Meld dåkkår av. Meld dåkkår på dagssafari. Einaste me ikkje såg var løver. Men me har jo sett løvenes konge, så kan umulig være bedre enn det.


Gris m/horn

Uvennlige hester
Elg i veien
KattåCape Town konne også by på et svært kai-område med kjøpesenter og restauranter i fleng. Me tilbrakte mye tid her. Nesten hver dag spiste me middag på denna plassen. Det var nesten som å være tilbake i Haugesund, og sitte langs kaien og nyte et godt måltid. I tillegg til å servere heile safarien på de fleste restaurantene, hadde de også VERDENS, me gjentar; VERDENS, beste biff. Sammen med den Sør-Afrikanske vinen var me begge i vårt ess. Det beste var at det var så billigt, så me konne nyte luksusen med biff og vin KVAR dag i Cape Town. Det blei MØKJE vin og biff. Men me syns me fortjente litt snaddår etter møkje asia-mat.


Spenstige gater i Cape Town

Flott nabolag

Moët/biff-lunch (se video for stemningsrapport)

Table Mountain sett fra keien

Chillan på hostelet. Aleina. Men me fekk masse venner der og altså. 

Vin og biff. Biff og vin.

Cape Town oppsummert: JYSLA flott, JYSLA billigt, JYSLA god mat (biff), JYSLA masse kjekke aktiviteter og MAGISK vin. ALLE BØR DRA DER, og me blir med dåkkår.


Reisetips:

Nr 1
Lat som det e sildajazz, og nyt livet. Det e måker, det e live-musikk, det e Moët, ingenting kan stoppa deg:

Nr 2
Ikkje glem at det er Earth Hour når du e på tur. Feir med biff og vin, som begge komme fra jordå. Avslutt med litt klassisk Grieg, som og komme fra jordå.


Nr 3
SPIS BIFF

Nr 4
DRIKK VINFølg med senere i uken for siste oppdateringer fra Line og Georg A, denne gangen har de vært i RIO DE JANEIRO. Hvis du ikke vil vite hva som skjer, ikke les nederst på dette innlegget, SPOILER ALERT!!!- De har møtt Jesus!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar