v

torsdag 17. april 2014

R I O D E J A N E I R O

Olá!

Dette innlegget velge me å dedikere til Line Eike som kun hadde ett ønske på bursdagen sin, og det var nytt innlegg. Me er selvfølgelig ikkje vansklige å be.

Velge å begynne med å sette stemningen i innlegget med et par sanger:

Fra Cape Town skulle turen videre gå til Rio de Janeiro. En skulle tro at det ikkje var så langt hvis ein ser på et kart, men me måtte selvfølgelig innom Asia igjen,  nærmere bestemt Dubai, før me kunne dra til Brasil, med andre ord blei det KRISE langt. Det gjekk heilt fint, til tross for kappløp med tiden på flyplassen i Johannesburg. Flaks at me fekk bruka diplomat-gjennomgangen i passkontrollen, ellers hadde me fortsatt vært i Afrika.

På flyplassen i Rio var det fram med de "usynnlige"- magetaskene, fordi Wastian hadde lest at det var mye kriminalitet i området. Viktig å være på den sikre siden! Litt usikre kom me oss frem til hostelet i sentrum. Ganske fancy må me påstå. Fellesområdet er illustrert nedenfor.

Hostel

Me var litt lost i Rio, det ska me innrømma, hadde ikkje gjort så møkje research. MEN, flaks som me har (bør være brukt opp snart) kom me i snakk med ei brasiliansk dama som bodde på hostelet som hette Gisa. Det sko visa seg at detta var vår nye bestevenn. Ingen i Rio snakka engelsk (lykke til med fotball VM) utenom Gisa. Sykt flaks. Hu tok oss med på det eina og det andra, og fortalte oss alt me trengte å vite om Rio og Brasil. Ein av tingene hu tok oss med på var det som hu kalte Rio's beste caipirinha, og det kan me søren meg bekrefta og. NYDELIGE. MAGISKE. OSV.


Caipirinha, type jordbær og pasjonsfrukt.

Gjengen med Gisa på restaurant. Prøvde noe brasiliansk mat.

Det har vært mye Jesus-snakk i løpet av besøket i Rio. Det er kanskje ikkje så løye når de har en diger statue av han på et fjell. Sjølvsagt måtte me stikke å hilse på. Gisa var med! For å komme opp til statuen måtte me ta et ganske bratt tog gjennom jungelen. Det var faktisk ganske spektakulært.  Me såg ingen sånne Rio-fugler, type papegøyer, litt skuff, men me overlevde.

Utsikt

Møtte han her. Jesus.

Jesus og oss.

Jesus sin utsikt mot sukkerfjellet.

oblig. bilde.

Laino sleit skikkelig.

Kjærlighet kom i veien for bildet til Laino. Hate kjærlighet.

Ein selfie seff

Heile gjengen med Jesus


Toget me tok for å møta Jesus.
Nå kan det se ut som alt me har gjort i Rio er å besøke Jesus, men neida, me har faktisk gjort andre ting og. Me har brent oss litt på Copacabana stranden og nøte kokosnøtter og caipirinha, og besøkt et stort marked i Ipanema området. Mye av tiden gjekk og med til sang, av typen "Jesus spør om du er tøff nok?". Kjekke sang --> Tøff nok

Copacabana
Coco på Copa
Frelste og solbrente forlot me Rio og Gisa for å dra til Sao Paulo kor Elisabeth Volstad venta på oss. Hu bor der detta semesteret, og går ellers på skole med Wastian. Kjekke så hu var fekk me bo hos hu og dei hu bor med dei 2 nettene me var der. Takk folkens! Utenom å nyte noe god vin og mat gikk mesteparten av tiden med til å planlegge turen til Costa Rica, kor me nå befinne oss.


Reisetips:

Nr 1
Møt Gisa

Nr 2
Møt Jesus

Nr 3
Husk magebelte

Nr 4
Lær deg "fader vår" utenatt for å imponere Jesus


Følg med neste uke (eller når det passe oss å blogge igjen) for siste oppdateringer fra Line og Georg A. Me kan melde om at me tok med oss Elisabeth til Costa Rica. SPENNENDE.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar