v

onsdag 5. mars 2014

Tên tiếng Việt của tôi xấu

Chào, ikkje så lenge siden sist.

Có gì mới không?
Jo, det ska me fortella dåkkår...




Nå e me i Vietnam og skal videre til Kambodsja imårå. Turen innom Vietnam blir altså jysla kort. Effektive som me e har me fått med oss ganske mye av det Vietnam har å by på. Tror me vertfall. Me starta med to netter i Ho Chi Minh/Saigon. Her blei me overfalt av noen hyggelige vietnamesiske skoleelever som ville snakke med oss. Så me snakka med de. De fortalte om Vietnam, og gav oss et kart over byen, før de sko ta bilde med oss. Kjendiser asså. Etterpå gikk me å surra i gatene. Blei nesten påkjørt og såg rotter. Sabla travel by. Neida, va fint og. Mye fine, høge, tynne og fargerik byggninger.

Dag to va me igjen ute å surra. Såg ei kjerka, et oprahus og et gammelt postkontor. Det som va gøy med Saigon var parklivet. Her fikk me se mye rart. De hadde treningsapparater random plassert i parken, folk som lekte med en fjærting (se bilde), og ikke minst en dame som stod å shaket asssen ved en dam. Type skam shaka. Dagens middag: Div NYDELIG sushi på Ichiban (må ikke forveksles med Icihban i Bergen, denne lå i Saigon)blandt annet bestående av NORSK laks. Reist lika langt som oss, men fortsatt ganske fersk kan me melda.


Denna har me då kjøpt for å bli skam god. Til nå får me an ikkje til å funke.


GI OSS MER. MELD OSS PÅ.


Etter to kjekke dager i storbyen, tok med buss til Can Tho som ligge i Mekong deltaet. Her bor me på et skam billig og fint hotell som har gratis utleie av sykkler. Første dagen heiv me oss på hver vår sykkel og sykla til sentrum. I sentrum kjøpte me oss vietnamesiske hatter. Kjempe skoi, alle lo av oss. Seinere på kvelden spiste Wastian en bagett med ost som han hadde tatt med seg fra Saigon (luringen asså), mens Laino som ikke e like smart hadde altså ikke tatt med seg en bagett med ost fra Saigon. Av den grunn måtte me ut å finne mat til Laino. Siden me ikke bor i sentrum, måtte Laino spiste middag på ei lokalsjappa. Her kunne ingen av servitørane engelsk og menyen stod på vietnamesisk. Endte opp med at hu bare bestilte noe som såg godt ut på bilde. Når maten kom viste det seg at hu hadde bestilt stekt ris med to reker og møkje blekksprut. Risen og rekene va god. Under middagen ble me underholdt av en mann på scooter som sang karaoke. Andreas fekk en frysning.

Dag to (idag) stod me opp 04.45!!!!!!!! Galne. Dagen før hadde me bestilt en elvetur i deltaet. Her fikk me se soloppgang, ble servert kaffe fra en kaffe båt, kjøpt vannmelon på "floating market", spist glassnudlesuppa langs elvå, fikk tatt i bruk hattene våre og Andreas fikk jobb hos en risnudle produsent. Jysla skoi!!!! Guiden vår, den eneste i Can Tho som kan godt engelsk, var festligare enn oss på ein god dag. Etter nesten 7 timer i båt tok me turen til byn for å finne noe mat. På ein café i sentrum fikk me oss en ny venn (trodde me vertfall). Var ei jenta som satt seg ned med oss. Først prøvde hu å tenne på alt som lå på bordet, før det viste seg at hu bare var ute etter å spille CandyCrush på Laino sin mobil for så å prøve å stjele den. Bitch. Hu va forresten sånn 6 år.

På kvelden tok me turen til den finaste resturanten i byn. Her hadde me hver vår Carlsberg på tapp, Laino spiste en deilig Laks, mens Wastian hadde en nydelig kyllingrett. Me avslutta med hver vår desssert, Wæs med sjokolade fondant og Laino med Fromage(ost asså). OMG VA HEILT NYDELIG (og billig).

Håpe alle ønske oss lykke til på ferden videre i Kambodsja. Det seies at type alle bussar krasje heila tidå, så kan være at dåkkår ikkje hørre fra oss på ei stund. Eller aldri igjen. Neida, ikkje bli redde.

Ute å sykle

Kaffe-servering fra båt på elva kl. 5.30.

Vare og handel (det Laino skal drive med etter utdanningen)

På shopping. Synd de ikkje tok MasterCard.

Line 

Noe kanaler

Wastian i ny jobb.

 
Wastian e nøgd med båttur.

Laino leve farligt i traffiken. Farligt.



Reisetips:

Nr 1
Kjøp Vietnamesisk hatt.

Nr 2
Alltid les det med liten skrift før du signerer kontrakter med arbeidgivere på risplantasjer, du har nemlig ikke rett på pause.



- Line og Georg A

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar